Vauvan ensiaskelkengät ja sisätossut netistä

Vauvan ensiaskelkengät ovat yleensä ensimmäinen kenkähankinta vauvalle. Vauvan ensikengät riippuvat Suomessa paljon vuodenajasta, koska talvi tuo omat haasteensa ensiaskelkengän valinnassa. Ensiaskelkenkä voi siis olla talvijalkine tai tukeva kesäkenkä. Toisaalta vauvan jalan koon arvioiminen on myös haastavaa ja koska vauvan kenkiä ostetaan jonkin verran etukäteen, niin paljon jää myös ensiaskelkenkiä käyttämättä, koska kokoarvio on mennyt pieleen. Vauvan ensiaskelkengän käyttö ajoittuu myös aika pitkälle aikavälille, koska osa vauvoista oppii kävelemään jo alle vuodenikäisenä, kun taas osa lähtee kävelemään reilusti yli vuoden ikäisenä. Yleensä vauvan sisätossut ostetaankin ennen ensikenkiä ja ensikenkien osto kannattaakin jo koon arvioinnin puolesta jättää lähemmäksi hetkeä, kun lapsi alkaa todella ottamaan ensimmäisiä askelia. 

Vauvan ensikengät netistä

Vauvan ensikengät ovat usein laadukkaasta materiaalista valmistetut kengät, missä on pieni varsi ja yleensä nauhat. Tukevat kengät auttavat taaperoa ottamaan ensimmäisiä hapuilevia askeliaan. Vauvan ensikengät ovat hinnaltaan aika kalliita, joten ensiaskelkenkiä kannattaakin etsiä myös netin aleista. Vauvan ensiaskelkenkiä ei voi kuitenkaan ostaa kovasti etukäteen, joten varmin keino on tilata netistä nopeasti erilaisia ensiaskelkenkiä testiin, kun aika koittaa. Ensiaskelkenkiä löytyy netistä laajat valikoimat ja ne ovat yleensä todella kauniita ja laadukkaita kenkiä. Ensikengät voikin säilyttää esimerkiksi lastenhuoneen sisustuselementtinä, kun varsinaista käyttöä ei enää ole. Hyvät ensiaskelkengät ovat kengät, missä on noin 1 cm tilaa kengän kärjessä. Vauvan jalka ottaa kasvupyrähdyksiä ensimmäisen vuoden aikana, niin jalka kannattaa mitata aina ennen ensikenkien tilaamista netistä. 

Vauvan sisätossut

Vauvan sisätossut ovat hyvä hankinta erityisesti talvella, jolloin vauvan jalat saattavat palella myös sisätiloissa. Sisätossut suojaavat jalkaa ja antavat mukavaa lämpöä. Kun lapsi alkaa nousta ylös tukea vasten, niin sisätossut antavat myös sopivasti pitoa, jos tossun materiaalina on esimerkiksi nahka. Vauvan sisätossut ovat materiaaliltaan usein pehmeitä ja miellyttäviä jalassa. Vauvan tossut ovat tietysti myös todella suloisia ja ne ovatkin loistava lahjaidea pienen vauvan vanhemmille. Vauvojen sisätossut voivat olla yhdistelmäkokoja tai yhden koon tossuja, mallista riippuen. Sisätossuissa voi olla vähän enemmän kasvuvaraa kuin ensikengissä, mutta toki vauvan sisätossunkin pitää pysyä tukevasti vauvan jalassa. 

Siirry alkuun