Suomessa kenkäpari maksaa 20 prosenttia enemmän kuin muissa euromaissa

Suomessa kenkäpari maksaa 20 prosenttia enemmän kuin muissa euromaissa

Suomessa hintataso on edelleen 20 prosenttia korkeampi kuin euromaissa keskimäärin. Esimerkiksi Viroon verrattuna vaatteiden ja kenkien hinta voi olla jopa 40 prosenttia enemmän.

 

Suomalaiset ostavat yhä useammin vaatteensa ja kenkänsä ulkomaisista verkkokaupoista. Eikä ihme, sillä Suomi on edelleen keskimääräisesti yksi kalleimmista euromaista. Eurostatin tilastojen mukaan vain Luxemburg ja Irlanti ovat keskimääräisessä hintatasossaan niukasti Suomen edellä. Ranskassa ja Saksassa hintataso on jopa keskimääräistä euroalueen hintatasoa, kun taas Suomen hintataso on 121 prosenttia. Viron hintataso on hiukan yli 80 prosenttia verrattuna keskimääräiseen, joten Virosta tilatut tuotteet ja tavarat ovat selvästi edullisempia kuin Suomessa.

 

Eurostatin tilaston mukaan euroalueen hintaerot kapenivat selvästi euron alkutaipaleella, kun meni taloudellisesti hyvin. Hintaerot ovat kasvaneet taantumassa, kun työvoimakustannukset ja verot ovat nousset suhteessa tuloihin. Asiantuntijoiden mukaan on kuitenkin odotettavissa, että hintaerot tasaantuvat taas, kun taloustilanne paranee.

 

Netin ulkomaiset kenkäkaupat, kuten Brandos, Spartoo, Boozt, Bianco, Stylepit ja Zalando ovat todella suosittuja myös Suomessa. Yhä useampi ulkomainen verkkokauppa onkin viimeisen parin vuoden aikana panostanut verkkokaupan laajentamiseen niin, että palvelua saa myös Suomeksi ja verkkokauppa on saatavilla myös suomeksi. Tilastojen mukaan erityisesti nuoret ostavat kenkänsä verkkokaupoista, mutta myös yli 30-vuotiaiden verkkokauppa-asiointi on lisääntynyt valtavasti.

 

Hintataso ulkomaisissa kenkäkaupoissa todella on matalampi, joten niiden suosiota ei voi ihmetellä. Lisäksi ulkomailta on tullut Suomen markkinoille kenkien halpisketjuja, kuten ruotsalaiset Footway ja Skopunkten, joista trendikenkiä saa todella edullisesti.


Takaisin


Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun