Lasten talvikengät ja talvisaappaat netistä

Lasten talvikengät tulee valita niin, että ne kestävät sekä säänvaihteluita, että hyppimistä, juoksemista ja peuhaamista. Lasten talvikenkien tulisi pitää lapsen jalat kuivina ja lämpiminä, joten kengän materiaalilta vaaditaan paljon. Lasten talvikengät ovatkin usein valmistettu Goretex-kankaasta tai sitten kengän alaosa on vedenpitävää kumia. Lasten talvinilkkurit ovat usein tarralla kiinnitettäviä ja talvisaappaissa voi olla myös kiristyssolki. Liikkuville lapsille kannattaa talvikenkä valita niin, että kenkä ei ole liian pieni, jolloin jalka pysyy paremmin myös lämpimänä ja on miellyttävämpi käyttää. Toisaalta lapsen talvikenkää ei kannata ostaa niin, että sinne mahtuisi paksuja villasukkia, koska tällöin kenkä on liian iso ja lapselle inhottava käyttää. Osassa lasten talvikengissä on leveä lesti, joten myös kengän leveys tulee ottaa huomioon, kun valitsee talvikenkää lapselle. Lapsi ei välttämättä osaa itse kertoa onko kenkä huono vai hyvä, joten aikuisen vastuulle jää aina kengän lopullinen arviointi.  

Lasten Goretex kengät

Gotetex on materiaalia, jossa on vedenpitävyyttä, joten jos haluaa ostaa laadukkaat talvikengät lapselle, kannattaa valita Goretex talvikengät. Netistä ostettaessa kengän materiaali on aina ilmoitettu kengän kuvauksessa, joten lasten talvikenkien ominaisuuksia voi helposti verrata. Lasten Goretex kengät ovat aika kalliita, joten niitä kannattaa etsiä netistä myös alesta sesongin päätyttyä. Talvikenkien kokoa on tietysti vaikea arvioida etukäteen, joten jos haluaa ostaa Goretex kengät alesta, niin koko ei välttämättä ole sopiva, kun kengät tulevat käyttöön. Syksyllä osa verkkokaupoista voi vielä myydä edellisvuoden talvikenkämalleja pois ale hintaan, joten tarjouksia ajatellen kannattaa silmät pitää avoinna. Lasten Goretex-kengistä suosittuja ovat esimerkiksi Vikingin talvikengät.  

Lasten talvisaappaat netistä

Lasten talvisaappaat ovat kenkiä, joissa varsi on yleensä vähän korkeampi kuin Goretex talvinilkkureissa. Lasten talvisaappaat voidaan pukea niin, että toppahousun lumilukko-osa tulee saappaan sisään ja itse toppahousun lahje tulee talvisaappaan päälle. Osa talvisaappaista on kuitenkin varreltaan niin reiluja, että lahje voi jäädä myös talvisaappaan sisään tai lapsen on ainakin itse hankala venyyttää lahje talvikengän päälle. Lasten talvisaappaiden käytännöllisyys kannattaakin tarkistaa ennen kuin ostaa talvikengät netistä. Netistä tilatessa kotona voikin rauhassa testata talvikenkien toimivuutta, niin ei tule tehtyä hätiköityjä ostopäätöksiä. Lasten jalat ovat erimallisia, joten myös talvikenkiä kannattaa vertailla keskenään, jotta omalle lapselle löytyy juuri sopiva talvisaapas. Suosittuja lasten talvisaappaita valmistaa esimerkiksi Sorel.  

Siirry alkuun