Naisten juoksukengät netistä

Naisten laadukkaat juoksukengät tekevät juoksemisesta miellyttävää. Juoksukenkiä ostettaessa tuleekin löytää juuri omalle jalalle sopiva juoksukenkämalli. Tunnetuimmilta kenkämerkeiltä tulee uusia juoksukenkämalleja tai paranneltuja versioita aiempiin malleihin joka vuosi. Tällä hetkellä suosittuja naisten juoksukenkämalleja ovat esimerkiksi Adidaksen Ultraboost ja Salomonin Speedcross. New balance on myös suosittu kenkämerkki, kun puhutaan naisten juoksukengistä. 

Valitse sopiva naisten juoksukenkä kaikille alustoille

Voi olla, että yhdet juoksukengät eivät riitä, jos tykkää juosta erilaisissa maastoissa. Juoksukengät asfaltille ovat yleensä aivan erilaiset kuin juoksukengät maastoon. Yleisesti puhutaan myös polkujuoksukengistä, mitkä on suunniteltu vaihtelevaan maastoon. Jos käyttää näitä molempia alustoja, kannattaa ilman muuta ostaa itselleen kahdet juoksukengät: asfaltti juoksukengät sekä polkujuoksukengät. Netistä voi jaotella juoksukenkiä helposti sen mukaan, minkälaiseen käyttöön ne on tarkoitettu. Erilaisia hakutoimintoja kannattaakin hyödyntää, kun etsii itselle sopivia juoksukenkiä netistä. 

Pronaation merkitys juoksukenkää valittaessa

Juoksijan pronaatio vaikuttaa myös siihen, minkälaiset kengät ovat hyvät. Useimmilla juoksijoilla on neutraali pronaatio, jolloin jalka liikkuu tasapainosesti ja juoksija voi valita itselleen neutraalit juoksukengät. Ylipronaatiossa jalkaterä ja nilkka kääntyvät sisäänpäin. Ylipronaatiota tuetaan oikeanlaisella juoksukengällä, tosin maastojuoksukengissä kengät ovat samanlaiset kaikille, pronaation eroavaisuuksista huolimatta. Alipronaatiossa paino on enemmän jalan ulkosyrjällä ja nilkka on jäykkä. Alipronaatioon on myös olemassa jonkin verran juoksukenkiä, mutta yleensä neutraalit juoksukengät toimivat myös käytössä. 

 

Siirry alkuun