Viking

Vaikka kumisaapas näyttää maailman yksinkertaisimmalta kengältä, se ei ole sitä. Viking-saappaat syntyvät jopa 40-vaiheisen prosessin kautta, jossa jokainen kumisaapas kootaan käsin luonnonkumisista osista. Viking on norjalainen kenkämerkki, joka on erikoistunut valmistamaan 100-prosenttisesti vedenpitäviä Gore Tex-kenkiä ja kumisaappaita. 1920-luvulla kengänvalmistuksen aloittanut Viking on nykyään alansa suurin ja suosituin Pohjoismaissa.

Viking-kumisaappaan tärkeimmät ominaisuudet ovat korkea laatu ja kestävyys. Kumisaappaan tulee olla vakaa, pehmustettu, pitävä ja hyvin istuva. Viking on tätä kaikkea. Vikingin motto on: ”Jokainen päivä on tutkimusretki.” Niimpä Viking-kumisaapas on kehitetty ominaisuuksiensa puolesta äärimmilleen. Helpon ja nopean BOA®-mekanismin avulla kengännauhojen sitomiseen kulunut aika ja vaiva säästetään. Erittäin ohuista vaijereista valmistetun mekanismin avulla kengät säätyvät ja kiristyvät tasaisesti, näin kumisaapas istuu täydellisesti jalkaan. Mekanismi tekee kengästä myös kevyet ja kestävät.

Kumipuu opittiin tuntemaan jo 1700-luvulla. Kuitenkin vasta vulkanointimenetelmän myötä kumipuu saatiin kaupalliseen käyttöön. Jokainen Viking alkaa mahlasta eli kumipuun tuottamasta nestemäisestä luonnonkumista. Vikingin saappaiden tuotekehittely tapahtuu Norjan testilaboratorioissa. Norjan ilmastoon ja olosuhteisiin kuuluu äärimmäisiä sääolosuhteita, joten Vikingit valmistetaan kestämään vaativimpien olosuhteiden vaatimuksia.

Vikingin Active Outdoor -mallisto on kehitetty yhdessä vaativien kuluttajien kanssa. Malliston kengät on testattu hankalissa norjalaisissa maastoissa eri säissä. Siksi kenkien mallisto vastaa kuluttajien pienimpiäkin toiveita, kestää vaikeissa olosuhteissa ja pahimmissa säissä, sekä pitää jalat kuivina ja lämpiminä säällä kuin säällä. Active Outdoor -malliston kengät saa itselleen vaikkapa tilaamalla kumisaappaat netistä kenkäkaupoista. Netin kenkäkaupoissa on tarjolla värikkäitä ja käytännöllisiä kumisaappaita myös lapsille. Vikingin kenkiä myyvät Zalandon, Brandoksen ja Spartoon ohella monet muut netin kenkäkaupat. Puetko sinäkin aina Vikingit ulkoilua varten? Kerro kokemuksesi luotettavasta norjalaisesta kenkämerkistä.

Viking lyhyesti

  • Norjalainen kenkämerkki on valmistanut huippulaatuisia kumisaappaita jo 1920-luvulta lähtien.
  • Viking on edelleenkin erikoistunut vedenpitävien kumisaappaiden ja Gore Tex -kenkien valmistukseen.
  • Vikingiä arvostetaan kenkien kestävyyden, toimivuuden, istuvuuden ja pitävyyden takia. Kattavimmin löydät Viking kengät tai saappaat netistä

Arvostelut, kommentit ja kokemukset

2/ 5
Muutaman vuoden ikäiset Viking -kumisaappaat ovat murentuneet varrestaan. Noin vuoden ikäiset uudemmat, toinen saappaista vuotaa, mutta reikää tmv en ole löytänyt. Täytynee täyttää vedellä, ehkä sitten näkee, mistä vuotaa.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun