Vans

Vans jos joku on katu-uskottava. Se antaa jokaiseen asuun kivan boheemin, rennon ja coolin fiiliksen. Vans edustaa skeittauksen alkuperäistä tyyliä, vauhtia ja rohkeaa punk-asennetta. Vans on sponsoroinut mm. Geoff Rowleyta ja Sarah Meurlea. Vans on ollut näkyvissä myös erilaisissa kampanjoissa, kuten kehittämässä yhteistä mallistoa USA:n eläinsuojeluyhdistys ASPCA:n kanssa. Nykyään Vans on muodin ykkösnimiä ja etenkin trenditietoisen nuorison suuressa suosiossa. Laajimman valikoiman löydät Vans kenkiä netistä. Useim myös saat kengät halvemmalla kuin katumyymälästä.

Vans kengät sai nimensä perustajiensa Paul ja James Van Dorenin mukaan. Alun perin yrityksen nimi kuului Van Doren Rubber Company ennen lyhentymistä kompaktimpaan muotoon. Kaliforniassa vuonna 1966 perustetun yrityksen tuotanto suunnattiin ennen kaikkea skeittareille, surffareille ja punkkareille. Skeittipiirit rakastuivat kenkiin välittömästi. Vansin tarina on kulkenut vaikeuksista voittoon, 1990-luvun konkurssista siihen suosioon, jota se tänä päivänä nauttii ympäri maailmaa.

Skeittaukseen suunniteltujen Vansien tulee täyttää seuraavat laatuvaatimukset: kenkien pohjan tulee olla pitävä ja sen pitää kestää suurta kulutusta. Vansin ensimmäinen kenkä oli Vans Deck Shoes 44 -tennari, joka on kenkämerkin malleista edelleen se suosituin. Nykyään Vans Authentic -nimisenä tunnetulle mallille tyypillistä on minimalistinen muotoilu ja paksu, pitävä pohja. Nykyään tätä perusmallia on päivitetty mielikuvituksellisesti mitä erilaisimmilla printeillä ja kuvioilla: Vanseja löytyy graafisen mustavalkoisina, inkakuvioisena, galaksikuvioisena, kissakuvioisena, Hello Kitty -kuvioisena, raitaisena ja kaikissa mahdollisissa eri väreissä. Vanseilla pystyy siis todellakin erottumaan joukosta.

Amerikkalainen Vans valmistaa nykyään paljon muitakin kenkiä kuin rakastettua Vans Authentic-tennaria. Vansin valikoimiin kuuluu lumilautakenkiä, lenkkareita, kumisaappaita, nilkkureita, sandaaleita, tennareita, BMX-kenkiä, slip-oneja ja tietysti skeittikenkiä. Kaikki mallit valmistetaan Vansille ominaiseen tyyliin kestävinä, mukavina ja ennen kaikkea modernisti coolilla ja rennolla otteella. Kuvioinneissa on mukana myös aimo annos huumoria. Kuuluvatko Vansit sinunkin katu-uskottavaan tyyliisi? Kerro kokemuksesi huippusuositusta kenkämerkistä!

Vans lyhyesti

  • Vans aloitti skeittikenkien valmistuksen Yhdysvaltain Anaheimissa vuonna 1966.
  • Skeittareiden ja muiden boheemien tyyppien lisäksi Vansin on nykyään ottanut omakseen koko trenditietoinen nuoriso.
  • Vansin suosituin malli on edelleen Vans Authentic -tennari, jota päivitetään hauskoilla printeillä ja kuvioilla. Vans kenkiä saat halvimmalla netistä.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun