Vagabond

Vagabond perustettiin Ruotsissa 1960-luvun lopulla. Alunperin yritys valmisti vain miesten kenkiä. Vagabondin juuret yltävät perinteisiin kenkävalmistajamaihin Portugaliin ja Italiaan, missä suunnittelutyötä tehtiin aluksi. Vuonna 1993 Vagabond muutti takaisin Ruotsin Varbergiin. Nykyään Vagabond valmistaa miesten ja naisten kengät jo 25 eri maahan.

Vagabong valittiin parhaaksi miesten kenkämerkiksi vuonna 2013 ruotsalaisessa Café-lehdessä. Jokainen päivä sen toimistossa syntyy uusia luonnoksia uniikeista kengistä. Laatu merkitsee Vagabondille harmoniaa. Vagabondin laatuvaatimusten mukaan kengän tulee olla paitsi tyyliltään puhdas niin erinomaisen mukava. Materiaalit valitaan huolellisesti niin, että ne kestävät jokapäiväistä käyttöä. Vaihtuvat trendit yhdistetään kenkämalleisssa huolelliseen käsityöhön. Suunnittelutiimin mukaan suunnittelussa tarvitaan sekä inspiraatiota, luovuutta että käsityötä. Tuloksena on toisaalta leikkimieliset, toisaalta vakaan ammattimaiset kengät.

Vagabondin mukaan täydellisen kengän tulee istua jalkaan jo ensimmäisellä sovituskerralla. Niiden tulee olla tuotettu käsin reiluissa olosuhteissa. Vagabong tunnetaan erinomaisen hyvistä lesteistään ja pohjistaan. Pohjat tekevät jopa korkokengistä ja ballerinoista niin mukavat, etteivät jalat kipeydy tuntienkaan kävelyn jälkeen. Vagabondia ei ole turhaan nimetty kulkurin mukaan: merkin kengillä nimittäin jaksaa kävellä kymmeniä kilometrejä. Vagabondeissa on usein leveähkö lesti, joka sopii hyvin tavallista leveämmälle suomalaiselle jalalle.

Vagabong löytää inspiraatiota kaikkialta: musiikista, arkkitehtuurista, kuvataiteesta, elokuvista, ihmisistä. Siispä Vagabondin kengistä tulee harmonisia ja urbaanin tyylikkäitä. Yksityiskohdat suunnitellaaan huolellisesti ulkopohjien kuviointeja myöten. Vagabondin kenkälikoimiin kuuluu toisaalta yksinkertaisia, klassisia tennareita ja toisaalta huipputrendikkäitä tuotteita kuten vitivalkoiset, paksupohjaiset, terveyskenkää muistuttavat sandaalit. Käyttäjien kokemusten mukaan Vagabondien parhaita puolia on ulkonäön lisäksi kenkien erinoaminen kestävyys ja mukavuus. Esimerkiksi ballerinat ovat Vagabondilla huippusuosittuja. Toisaalta Vagabondilla on myös hinnat kohdillaan. Sen hyvälaatuisia, laadukkaasta nahasta valmistettuja kenkiä saa jopa alle satasella. Eipä ihme, että tämä kombinaatio on saavuttanut maailmalla suurta suosiota.

Tällä hetkellä Vagabondin valikoimissa on esimerkiksi ysärihenkisiä bootseja matalahkolla korolla, remmisandaaleita ja paksupohjaisia, matalakorkoisia, vahvailmeisiä nilkkureita. Toisaalta esimerkiksi netissä on tarjolla on klassisia nilkkureita, ballerinoja ja herrainkenkiä. Lähes kaikki kengät valmistetatn aidosta nahkasta. Onko Vagabond sinunkin luottovalintasi? Kerro kokemuksesi ruotsalaisesta kenkämerkistä!

Vagabond kengät lyhyesti

  • Vagabond on 1960-luvulla perustettu ruotsalainen kenkämerki, joka aloitti valmistamalla miesten kenkiä.
  • Vagabondin kengät valmistetaan lähes aina aidosta nahkasta, mutta silti niiden hinnat voivat olla alle satasen.
  • Hyvän hinta-laatusuhteen lisäksi Vagabondeja pidetään erittäin mukavina, kestävinä ja tyylikkäinä kenkinä. Siispä ne ovat monen suomalaisen luottojalkinemerkki.
  • Kattavimman valikoiman Vagabond kenkiä löydät netistä.

Arvostelut, kommentit ja kokemukset

4/ 5
Loistavia kenkiä, joissa hinta ja laatu erittäin kohdallaan. Sopiva määrä rock-henkisyyttä paksuissa pohjissa, soljissa jne., toisaalta tiettyä naisellisuutta kuitenkin. Taisinpa löytää oman luottomerkkini!

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun