Tretorn

Perinteinen ruotsalainen kenkävalmistaja Tretorn on kuuluisa kumisaappaistaan. Henry Dunker perusti Tretornin yrityksen jo vuonna 1891 Ruotsin Helsingborgissa. Pitkän historiansa aikana yritys on ehtinyt valmistaa monenlaisia eri tuotteita raakakumista renkaisiin ja kalosseista tennispalloihin. Kuitenkin jo 1930-luvulla Tretornilla oli laaja valikoima erilaisia kenkiä: urheilukenkiä, kangaskenkiä ja ennen kaikkea kumisaappaita.

Tretornin tuotteiden kehittelyn inspiraationa toimii edelleen skandinaavinen ilmasto ja ulkoilmaelämä. Tretorn tunnetaan maailmalla laadukkaana, käytännöllisenä ja toimivana merkkinä. Käyttäjien kokemusten mukaan kumisaappaan nilkka on tukeva ja kenkä tuntuu mukavalta jalassa. Saappaat myös pitävät hyvin liukkaillakin. Talvella saappaiden pehmoinen huopavuori lämmittää jalkaa mukavasti. Kumisaappaita on saatavilla sekä lämpimällä vuorella että ilman.

Tretorn valmistaa kumisaappaita useissa eri malleissa ja väreissä. Eri mallit on kehitetty eri toimintoja varten, kuten puutarhasaappaat, kaupunkisaappaat tai kylmän ilman vuorelliset saappaat. Tretornin kumisaappaat ovat harvinaisen mukavat jalassa, mitä yleensä kumisaappaat eivät todellakaan ole. Ne myös kestävät kulutusta erinomaisesti. Kumisaappaiden muotoilu on niin hauska, että ne sopivat myös rentoon, katu-uskottavaan katutyyliin. Kumisaappaiden lisäksi Tretorn valmistaa erilaisia Gore Tex -kenkiä, sandaaleita, kangaskenkiä ja tennareita arkikäyttöön. Esimerkiksi Björn Borgin on nähty käyttävän Tretornin tennareita.

Tretornin kengät on jaettu tyylin mukaan eri kategorioihin. Tretorn Originals saappaisiin kuuluu tyylikkäät, trendikkäät ja mukavat vapaa-ajankengät. Pitkälle kehitetyt, ergonomiset ja huippusuorituskykyiset kengät taas kuuluvat Tretorn Performance-mallistoon. Performance mallistossa on esimerkiksi saappaita metsästykseen, ratsastukseen ja kalastukseen. Tretornin huippumukavat, käytännölliset ja nyt myös trendikkäät kumisaappaat saa tilattua hauskoissa väreissä netistä eri kenkäkaupoista. Tretornia myy esimerkiksi Footway, Zalando, Spartoo ja Shopalike. Tekevätkö Tretornit sinunkin arkesi toimivaksi? Kerro kokemuksesi laadukkaasta kenkämerkistä!

Tretorn kengistä ja saappaista lyhyesti

  • Perinteikäs kenkäyritys perustettiin jo vuonna 1891 Etelä-Ruotsin Helsingborgissa.
  • Tretornista kuuluisan ovat tehneet ennen kaikkea sen käytännölliset, mukavat ja teknisesti pitkälle kehitetyt kumisaappaansa.
  • Nykyään Tretornin kenkävalikoimiin kuuluu must-have-kumppareiden lisäksi myös muita urheilukenkiä, tennareita, kangaskenkiä ja sandaaleja.
  • Laajin valikoima Tretorn kenkiä ja saappaita löytyy netistä eri verkkokaupoista.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun