Timberland

Vuonna 1973 eräs yhdysvaltalainen Swartzin perhe ideoi uuden tekniikan, jolla kengänpohjia ei ommeltu, vaan juotettiin yhteen. Syntyi keltainen saapas, joka aloitti Euroopan valloituksensa Italiasta jo saman vuosikymmenen lopulla. Timberlandin juuret ulottuvat vielä 1970-lukua kauemmas, aina vuoteen 1918 asti, jolloin yritys perustettiin Bostonissa. Timberlandin tarina on ollut yhtä menestystarinaa.

Timberlandista kuuluisan ovat tehneet kengät, jotka kestävät kulutusta aivan ilmiömäisellä tavalla. Korkealaatuisesta nahasta valmsitettavat kengät myös pitävät vettä. Sisällä jaloissa on pehmeä villavuori. Yleensä Timberlandista tulee mieleen klassinen keltainen varsikenkä, mutta nykyään kenkäbrändin valikoimiin kuuluu jopa purjehduskenkiä. Timberland on keskittynyt valmistamaan kengät erityisesti retkeilyä ja ulkoilua varten, mutta ne toimivat myös erinomaisina arkikenkinä. Nyt trendikkään rouhea ulkomuoto on myös ajankohtainen valinta kadulla.

Timberland toimii esimerkillisesti ympäristön puolesta. Viime vuosina Timberland on kehittänyt uuden Earthkeepers-malliston, joka sisältää 80 % kierrätetystä materiaalista valmistettuja kenkiä. Ekologista on tietysti ennen kaikkea se, että Timberlandin tuotteet ovat lujia ja kestävät näin kulutusta aivan erinomaisesti. Korkealaatuinen nahka tekee kengistä tukevat ja kestävät. Alunperin Timberlandithan olivat työ- ja vaelluskenkiä, jossa kengän funktio on nimenomaan kestää äärimmäisen kovaa kulutusta.

Vuonna 2005 Timberland lyöttäytyi yhteen muutaman muun tuotemerkin kanssa perustamalla organisaation Leather Working Group. Organisaation tavoittaana oli kehittää ja arvioida parkitsemisen ympäristövaikutuksia ja edistää nahkateollisuuden kestävää ympäristön käyttöä. Jatkuva kehittely on johtanut siihen, että Timberland löytää koko ajan uusia ekologisia materiaaleja: luomupuuvilalsta valmistettu kangas, kierrätetyistä pet-pulloista vuoria ja kengännauhoja, jopa kahvinpurut takkien valmistuksessa. Timberland todella on innovatiivinen.

Timberlandin toiminnan idea kiteytyy sen sloganiin: ”Haluamme varustaa ihmiset sellaisilla vaatteilla ja jalkineilla, joilla he kykenevät saavuttamaan haluamansa sekä muuttamaan maailmaa.” Timberlandin kenkävalikoimissa varsikengät ovat edelleen pääosassa, mutta sen valikoimista löytyy myös esimerkiksi purjehduskenkiä, kävelykenkiä, avokkaita ja kiilakorkokenkiä. Kattavin valikoima löytyy netistä. Tilaa Timberlandin huippulaatuiset kengät nyt netin kenkäkaupasta, esimerkiksi Brandokselta tai Spartoosta. Ovatko sinunkin Timberlandisi kestäneet vuosikausia? Kerro kokemuksesi huippukestävistä kengistä.

Timberland kengät tiivistetysti

  • Timberland tuli kuuluisaksi keltaisella varsikengällään, joka kestää erinomaisesti kulutusta ja on vedenkestävä.
  • Kalifornialainen yritys on sittemmin laajentanut valikoimaansa vaellus- ja työkengistä myös muihin vapaa-ajankenkiin. Kattava Timberland-valikoima löytyy netistä heidän verkkosivuilta.
  • Timberland tunnetaan erinomaisen ekologisena yrityksenä, joka kehittää jatkuvasti entistä ympäristöystävällisempiä materiaaleja ja tekniikoita kenkien valmistuksessa.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun