Puma

Puman tuntevat kaikki. Se ei ole enempää eikä vähempää kuin eräs maailman johtavista urheilukenkien valmistajista. Puma syntyi, kun saksalainen Rudolf Dassler perusti yhdessä veljensä “Adi” Dasslerin kanssa Gebrüder Dassler -nimisen yrityksen. Ensimmäisen kerran tuotemerkki tuli maailman tietoisuuteen Berliinin olympialaisissa vuonna 1936, kun Jesse Owens voitti olympiakultaa Dasslerin kengät jalassaan. Yrityksen hyvin alkanut ura loppui kuitenkin lyhyeen, kun vuonna 1948 se lakkautetttiin veljesten riitaannuttua. Syntyi kaksi maailman suurinta urheiluvaatteiden ja -kenkien valmistajaa, kun Rudolf perusti Puman ja “Adi” Adidaksen.

Puma tuli myöhemmin kuuluisaksi maailman ensimmäisistä jalkapallokengistä, joissa oli irrotettavat nappulat. Myöhemmin Puma valloitti jalkapallokenttien ohella myös tenniskentät. Tänä päivänä Puman valtava yritys kattaa lähes koko urheilun saran. Useat maailman huiput, kuten legendaariset jalkapalloilijat Maradona ja Pelé käyttivät Pumaa. Viime vuosina Pumiansa on esitellyt jaloissaan myös maailman nopein mies, Usain Bolt.

Urheilun ohella Puma tanssii nykyään myös nuorisomuodin huipulla. Esimerkiksi yhteistyö vaatesuunnittelija Jil Sanderin kanssa vuonna 1998 yhdisti muodin ja urheilun täysin uudella tavalla, ja tuloksena oli trendikkäät fashion trainersit. Tämän päivän katumuoti ja urheilumaailman kuumimmat trendit kohtaavat Puman muotoilussa, joka on jatkuvasti ajan hermolla. Merkki suunnittelee luovasti ja monipuolisesti erilaisia malleja vintagehenkisistä tennareista futuristisiin kiilakorkotennareihin. Puman imago on trendikäs, raikas ja luotettu ympäri maailmaa.

Valtavaksi yritykseksi Puma on myös vastuullinen. Vuonna 2009 se sitoutui PumaVision -ohjelmalla edistämään reilumpaa kauppaa ja kestävämpiä materiaalivalintoja. Puma haluaa olla nuorison esikuva. Sen toimintaa ohjaavat neljä avainsanaa, jotka ovat positiivisuus, rehellisyys, oikeudenmukaisuus ja luovuus.

Puman tuotanto jakautuu erilaisiin kategorioihin urheilulajien mukaan. Se valmistaa kengät mm. jalkapalloon, koripalloon, golfiin, juoksuun ja yleisurheiluun. Useissa netin kenkäkaupoissa on tarjolla erilaisia Puman kenkämalleja kuten tennareita, flipflopeja, sandaaleita tai streetwear-kenkiä arkikäyttöön. Pumaa myyvät kaikki netin suuret kenkäkaupat, kuten Zalando, Nelly, Brandos tai Spartoo. Ovatko Pumat erottamaton osa arkipukeutumistasi? Kerro kokemuksesi eräästä maailman tunnetuimmista kenkäbrändistä!

Puma lyhyesti

  • Saksalainen, kaikkialla maailmassa tunnettu kenkämerkki ryhtyi valmistamaan urheilujalkineita 1900-luvun alkupuolella.
  • Nykyään Puma on paitsi huippu-urheilijoiden ja urheilun harrastajien niin katumuotia seuraavien ykkösvalinta korkean laatunsa ja trendikkään ulkonäkönsä ansiosta.
  • Puma pyrkii työskentelemään tavalla, jolla voi toteuttaa tärkeitä arvojaan: positiviisuutta, rehellisyyttä, oikeudenmukaisuutta ja luovuutta.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun