Nike

Niken voitokas tarina alkaa 60-luvulta, kun juoksija Phil Knight ja juoksuvalmentaja Bill Bowerman löivät hynttyyt yhteen. Syntyi kreikkalaisen voitonjumalattaren mukaan nimetty Nike, jonka symboleiksi tuli sanonta “Just do it” ja ns. swoosh-merkki. 80-luvulla Nike onnistui tavoitteissaan pestä alaa hallitsevat Adidaksen ja Puman, ja Air -teknologian ansiosta kengästä tuli tuolloin huippusuosittu pitkälti Michael Jordanin ja tämän käyttämien Air Jordan -kenkien ansiosta. Moderni menestystarina on johtanut siihen, että Nike on tänään suurin urheilumerkki. Jatkuva tuotekehittely ja innovatiivisuus takaavat sen, että urheilijat saavat Nikeltä aina parasta ja uusilta teknologiaa. Niken menestystarinan taustalla on “Just do it!” -mentaliteetti, jota se haluaa jakaa myös käyttäjilleen tukemaan yleistä hyvinvointia ja aktiivista liikkumista.

Nike ei kuitenkaan tyydy olemaan maailman suurin urheilumerkki, vaan se on löytämässä yhä uusia ulottuvuuksia. Viime vuosina trendiksi noussut urheilu ja liikunta näkyy myös katumuodissa: lenkkarit ovat tehneet paluun katu-uskottaviksi arki- ja käyttökengiksi. Esimerkiksi Niken legendaarinen merkki Air Max Thea on tällä hetkellä monista netin kenkäkaupoista loppu. Nike valmistaa myös paitsi entistä upeampia juoksukenkiä niin sisäliikuntaan tarkoitettuja fitness-kenkiä esimerkiksi salilla käytettäväksi. Niiden menekki on tällä hetkellä loistava, kun myös liikkumaan lähtiessä halutaan pukeutua käytännölliseti, laadukkaasti ja uskottavasti. Nike haluaa edelleen olla liikkuvan kansan suurin vaatettaja, mutta se tekee vahvan comebackin myös katumuodin eturintamaan.

Niken ensimmäiset mallit olivat juoksu- ja koripallokenkiä. Nykyään Nike valmistaa tuotteita myös golfia, tennistä, jääkiekkoa, jalkapalloa, amerikkalaista jalkapalloa, rullalautailua ja krikettiä varten. Juoksukengät ovat kuitenkin edelleen todella kovassa huudossa, varsinki Niken Air-mallit esimerkiksi Air Pegasus ovat maailman myydyimpiä juoksukenkiä.

Nike on paitsi käytännöllinen ja trendikäs, niin suhteellisen ekologinen valinta. Vuonna 2007 tehdyn tutkimuksen mukaan Nike todettiin Canonin ohella ympäristöystävällisimmäksi suuryritykseksi. Niken tuotteet ovat niin ikään huippulaadukkaita ja pitkäikäisiä, mikä nostaa niiden arvoa ekologisena kenkänä. Nike on huipulla myös teknologian kehittelemisessä. Tällä hetkellä Nikellä on meneillään yhteistyö Applen kanssa: uusiin Nike+ kenkiin voi yhdistää iPodin, jolla voidaan älykkäästi seurata juoksun ominaisuuksia.

Maailman suurinta urheilumerkkiä on saatavilla lähes jokaisesta netin kenkäkaupasta. Uusimpia värejä ja malleja päivitetään näille nopeasti. Esimerkiksi Zalandolla, Spartoolla ja Brandoksella on laajat valikoimat Niken kenkiä. Vannotko sinäkin Niken nimiin? Kerro omia kokemuksiasi Nikestä!

Nike lyhyesti

  • Maailman suurin urheilumerkki keskittyy kengissä erityisesti lenkkari-, tennari- ja streetkenkien sekä eri urheilulajeihin optimoitujen kenkien valmistukseen.
  • Niket ovat kuitenkin nykyään suosittuja paitsi urheilu- niin arki- ja käyttökenkinä.
  • Niken puolesta puhuu varma laatu ja ajaton design. Tilaa omasi netin kenkäkaupoista!

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun