Merrell

Merrell haluaa varustaa ja rohkaista jokaisten ihmisen luontoon liikkumaan. Merrelille on tärkeää, että esimerkiksi lapset edelleen voisivat viettää aikaansa leikkien luonnon omissa leikkipaikoissa. Amerikkalainen kenkämerkki on aktiivisen liikkujan ykkösvalinta etenkin, jos vaatimuksena on suorituskykyiset vaelluskengät hankaliin olosuhteisiin.

Merrell perustettiin Yhdysvaltojen Vermountissa vuonna 1981, kun Clark Matis ja Randy Merrell aloittivat yhteistyön liikemies John Schweitzerin kanssa. Ensimmäinen suunniteltu tuote oli legendaarinen Wilderness-kenkä. The Backpackers Magazine valitsi pian suositun kengän maailman parhaaksi kengäksi. Wildernessistä pidettiin etenkin, koska se oli kilpailijoihinsa verrattuna erittäin kevyt vaihtoehto. Merrell on vastuullinen yritys. Se on mm. tehnyt yhteistyötä The National Park Foundationin kanssa lasten ja koko planeetan hyvinvoinnin parantamiseksi. Merrell tekee yhteistyötä myös Appalachian Trail Conservancyn, American Hiking Societyn ja Bay Area Wilderness Trainingin kanssa.

Merrellin vaelluskenkien ominaisuuksia valvotaan tarkasti. Kenkien tulee olla mukavia, niiden pohjien tulee olla pitävät ja koko kengän tulee hengittää. Lisäksi muotoilun tulee olla tyylikäs ja trendikäs. Vaikka Merrell on perinteisesti valmistanut nimenomaan vaelluskenkiä, on se noussut viime vuosina tapetille paljasjalkajuoksukenkiensä ansiosta. Merrell on kehittänyt ansioituneesti ja innovatiivisesesti barefoot-jalkinetta niin pitkälle, että entistä useampi hankkii merkin kengät omakseen. Barefootit antavat jalan toimia sen luonnollisten liikeratojen mukaan ja näin auttavat koko kehoa aktivoitumaan ja vahvistumaan. Käyttäjien kokemukset kertovat niiden parantavan askellusta, vähentävän jalka- ja selkäongelmia sekä aktivoivan jalan lihaksia toimimaan optimaalisesti.

Vaelluskenkien ja barefootien lisäksi Merrelin valikoimiin kuuluu talvisaapapita, vaellussaappaita erinomaisilla ominaisuuksilla, esimeriksi lämpimillä fleecevuorilla, vahvistetuilla kanta- ja kärkiosilla, kovaa kulutusta kestävillä ulkopohjilla ja irrotettavilla pohjallisilla. Merrell on teknologisesti erittäin pitkälle kehittynyt kenkä. Kengissä käytetään sellaisia teknisiä innovaatioita kuten Q-Form, Trainspring-teknologiaa tukemaan jalkaa, Omni-Fit -kiinnityssysteemiä ja ilmatyynyvaimennusta. Merrelin kengät saa tilattua itselleen useista netin kenkäkaupoista, kuten Zalandolta, Brandokselta tai Spartoolta. Oletko sinäkin hurahtanut Merrelin barefooteihin? Kerro kokemuksesi urheilumerkistä!

Merrell lyhyesti

  • Merrell on vuonna 1981 Yhdysvalloissa perustettu kenkämerkki, jonka heti ensimmäinen Wilderness-kenkämalli palkittiin yhdysvaltalaisessa lehdessä maailman parhaaksi vaelluskengäksi.
  • Merrelillä on nykyään vankkumaton suosio ympäri maailmaa takuuvarmasti laadukkaiden vaelluskenkiä valmistajana.
  • Merrelin uusi aluevaltaus on barefoot-kengät, jotka ovat saavuttaneet maailmalla huiman suosion.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun