Etnies

Etnies syntyi skeittimaailmasta. Ranskalainen firma perustettiin vuonna 1986 nimellä Ethnics viitaten skeittailuun alakulttuurina. Yrityksen alkuaikojen menestys kulminoituu henkilöön nimeltä André Sénizergues, josta tuli ensimmäinen oman kenkä- ja vaatemerkin omistama ammattiskeittailija. Etniesin valmistama skeittikenkä oli maailman ensimmäinen ammattikäyttöön tarkoitettu kenkä. Vaikka merkin sydän on edelleen skeittaus, on Etniesistä tullut luottomerkki myös esimerkiksi motocrossissa ja surffauksessa.

Etnies on saavuttanut huomiota sillä, että se tekee yhteistyötä hyvin erilaisten ihmisten kanssa. Heitä saattavat olla esimerkiksi huonosti menestyvät taiteilijat, ammattiskeittaajat tai toisaalta huippudesignerit. Firma sponssailee surffaajia, motocross-ajajia ja snoukkaajia. Ammattilaisista Etniesin kanssa ovat työskennelleet esimerkiksi Arto Saari, Ryan Sheckler ja Bastien Salabanzi. Etnies on myös kunnostautunut monien eri tapahtumien järjestämisessä. Firma on muun muassa rakentanut Lake Forestiin ihan oman State of Art-skeittiparatiisin skeittaajille. Etniesin hyvä sydän osoittautui myös siinä, kun se lahjoitti kenkäpareja Amerikan kodittomille sekä hurrikaanien uhreille.

Vaikka Etniesin kengät on suunnattu pääosin skeittaajille, ne sopivat täydellisesti kaikenlaiseen street-pukeutumiseen. Ulkomuotoon kiinntetään muotoilussa paljon huomiota: Etniesin tunnistaa aina coolista olemuksestaan. Perimmäinen tarkoitus makeen ulkomuodon ohella on silti viedä teknisiä innovaatioita entistä pidemmälle – aina rajoille asti ja ylikin. On helppoa päätellä, että Etnies on onnistunut tavoitteessaan, sillä sitä myydään jo yli 70 eri maassa. Silti meno ei päätä huimaa, vaan tärkeintä Etniesille on edelleenkin urheilun antamat elämykset.

Skeittaajien lisäksi ne, jotka haluavat ripauksen Etniesin rentoa ja muodikasta muotoilua asuunsa, voivat tilata merkin kenkiä helpoimmin netistä. Kenkäkaupoista vaikkapa Brandos, Zalando ja Footway myyvät Etniesin helmiä. Valikoiman ydintä ovat tietysti skeittikengät, mutta niistä löytyy myös kevyempiä tennareita ja kangaskenkiä. Kenkiä löytyy laajasti myös lapsille hauskoissa väreissä. Käyttäjien kokemusten mukaan kengät ovat paitsi tyylikkäät, niin mukavat ja laadukkaat. Onko sinulla kokemuksia Etniesin popoista?

Etnies lyhyesti

  • Etnies on autenttinen skeittimerkki, joka on laajentunut Ranskasta ympäri maailmaa.
  • Etnies tekee työtä sydämellä: se järjestää tapahtumia ja tekee tiivistä yhteistyötä harrastajien ja ammattilaisten kanssa.
  • Coolit, käyttömukavat ja laadukkaat skeittikengät ja tennarit ovat tilattavissa netin kenkäkaupoista.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun