Ecco

Eccolle kaikki alkaa jalasta: kenkä on vain jalan luonnollinen jatke. Tämän filosofian mukaan ympäri maailmaa levinnyt Ecco-kenkämerkki edelleen valmistaa jalkineensa. Tanskassa vuonna 1963 perustettua Eccoa voi kutsua vastuullisemmaksi kenkäyritykseksi. Se on luultavasti ainoa kenkäyritys, joka hallinnoi koko tuotannon ketjua aina suunnittelusta tuotteen myymiseen saakka. Maailmanlaajuinen firma kattaa jo työntekijöitä yli 50 eri maasta, ja on ehkäpä maailman suurin ainoastaan kenkiin keskittynyt yritys.

Karl Toosbuyn perustama Ecco keskittyy antamaan kuluttajilleen ylivertaisen mukavan kävelykokemuksen. Ecco pyrkii edelleenkin intohimoisesti haastamaan perinteisiä käsityksiä ja luomaan innovatiivisesti uusia ratkaisuja. Eccon valttikorttina on yhdistää kengässä mukavuus, laatu ja tyyli.

Ecco valvoo tarkasti kengän koko kehityskaaren vuodasta valmiiseen tuotteeseen. Yritys ottaa vastuun jalkineen kaikista vaiheista: muotoilusta, kehityksestä, tuotannosta ja vähittäismyynnistä. Myös huolella valitut, laadukkaat nahat valmistetaan Eccon omissa nahkatehtaissa. Eccon kengät valmistetaan aina aidosta nahasta, joka on pehmeää, joustavaa ja napakkaa. Eccon nahka on maailmalla arvostettua, ja sen valmsitamasta nahasta noin puolet myydään muille tuotemerkeille. Kenkien laatua valvotaan tarkasti: niiden keveys, pehmeys, joustavuus, istuvuus ja mukavuus punnitaan tarkkaan ennen myymistä asiakkaille. Ecco-kenkien valmistuksessa yhdistyy huolellinen käsityö sekä uusin teknologia.

Eccon kenkien muotoilun taustalla on skandinaavinen design ja Eccon oma perintö. Uusia tuulia haetaan maailman trendeistä ja inspiraatiota muodista, taiteesta, arkkitehtuurista tai ihan mistä vain. Ecco on myös vastuullisempi kenkäyritys ja pyrkii siihen, että yrityksen jälki maapallolle olisi mahdollisimman kevyt. Siksi Eccoa ja sen yhteistyökumppaneita ohjaa Code of Conduct: kokoelma yrityksen keskeisistä periaatteista, joissa otetaan sekä sosiaalinen vastuu että vastuu ympäristöstä. Code of Conductin noudattamista myös valvotaan jatkuvasti. Ecco pyrkii luomaan työntekijöilleen mahdollisimman turvalliset ja terveelliset työolosuhteet. Se haluaa myös toimia maassa maan tavalla, esim. Eccon Indonesian tehtaassa on omat tilat islaminuskoisille rukoilemista varten.

Vastuullisemmat, hyvän mielen kengät saa tilattua nyt netistä Eccon omasta kenkäkaupasta. Perinteisten nahkakenkien lisäksi täältä löytyy kenkiä monenlaiseen käyttöön: talvisaappaita, korkkareita, lenkkareita, golfkenkiä, ballerinoja ja vaellus- sekä ulkoilukenkiä. Kaupasta saa ilmaiset postikulut, kun tilaa yli 49 eurolla. Kerro oma kokemuksesi Eccon kengistä! Onko niiden mukavuus ylivertainen?

Ecco lyhyesti

  • Vuonna 1963 perustettu tanskalainen kenkäyritys on luultavasti maailman ainoa, joka hallinoi kengän koko tuotannon ketjun.
  • Ecco-kengät ovat paitsi tyylikkäät, niin mukavat ja valmistettu vain parhaasta, Eccon itse valmistamasta nahasta.
  • Ecco kantaa vastuunsa: se pyrkii minimoimaan ympäristöhaitat sekä toimii sosiaalisesti korrektisti ympäri maailmaa sijaitsevissa tehtaissaan.

Arvostelut, kommentit ja kokemukset

1/ 5
Parin vuoden vanhoista kengistä murtuu kantapäät. Kengät on vähän käytetty. Olivat kalliit, mutta huonot, ei enää Eccoja.
Olen käyttänyt Ecco-kenkiä talvikenkinä. Pohjan materiaali on sellainen, että pakkasella kovettuu ja on ERITTÄIN LIUKAS. Kaaduin pari vuotta sitten niin, että sormi murtui. Kerrottuani myyjälle asiasta, hän vähätteli ja kertoi pidon olevan 4/5. No ostin taas uudet Ecco-kengät Lahden myymälästä, ja taas kaaduin, viikon päästä ostoksesta ja 10 km takana. Kyse ei ole kulumisesta, pohjat jopa kopisevat asfaltilla, pehmeä kumi ei kopise. Olin myös liukastua Sokoksen lattialla, kun kengät olivat märät. Pyytäisinkin myynnin ohessa huomauttamaan , että Ecco kengät soveltuvat vain retkikäyttöön yli +5 asteen lämpötiloissa. Olen käyttänyt Ecco-kenkiä yli 30 vuotta, mutta nyt alkaa usko hiipua. Kengän merkkiä en tiedä, mutta se on miesten 43 koko ja läpässä numero 43TB102041430600806

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun