Converse

Ehkäpä maailman kuuluisimman kenkämerkin yli 100-vuotinen tarina alkoi NBA-piireistä vuonna 1908. Tänä päivänä Converse on suuren massan rakastettu suosikki, mutta merkki perustettiin tarkoituksenaan nimenomaan erottua massasta uudenlaisella, erikoisella kumipohjallaan. Koko maailmalle kenkämerkin esitteli myyttinen koripalloilija Chuck Taylor, jonka nimeä kantaa myös Conversen suosituin malli All Star. Uuden sukupolven sporttiset ja aktiiviset nuoret ottivat kengät omikseen, ja pian Conversesta oli tullut tärkein koripallokenkämerkki. Jo vuosikymmenet muodin maailmassa tunnetut Converset ovat nousseet 2000-luvulla vanhasta klassikosta must-have-tuotteeksi, jotka alkavat löytyä lähes jokaisen kenkävalikoimista. Merkin pitkä historia antaa niille aivan oman särmänsä, sillä muotoilussa yksinkertaisesti on jotain voittamattoman legendaarista: onhan se säilyttänyt täysin kiistämättömän asemansa jo yli 100 vuoden ajan eräänä maailman tärkeimmistä kenkämerkeistä ympäri maailmaa.

Kautta aikojen kengissä on arvostettu käytännöllisyyttä ja mukavuutta, ja sitä Conversella kyllä on tarjota. Viime vuosina käytännöllisyydestä, rentoudesta ja sporttisuudesta on tullut trendi, mikä on siivittänyt myös Conversen ennennäkemättömään nousukiitoon. Converset tuovat oman lisänsä asuun kuin asuun, ja niiden muotoilu on ajaton, monikäyttöinen ja kestävä. Ja vaikka kengät kovassa kulutuksessa hieman kärsisivätkin, Converseille kuluneisuus tuo vain entisestään uskottavuutta.

Eräs Conversen suosion taustatekijöistä on ajattoman muotoilun lisäksi mallien monikäyttöisyys ja käytännöllisyys. Kengät ovat kestävät ja istuvat hyvin jalkaan, ja ne ovat erinomaiset arjen eri askareissa, toimivat edelleen myös alkuperäisessä tarkoituksessaan eli urheilukenkinä. Kätevimmin Converset saa nykyään tilattua netistä ja sen monista eri kenkäkaupoista, joista voi tilatessa myös lukea erilaisten käyttäjien kokemuksia kyseisestä merkistä. Vaikka All Star on malleista edelleen rakastetuin, erityisesti valkoisena, niin Converseja löytyy myös monenlaisia muitakin, jopa kiilakorkotennareita niiteillä! Converseita saa hyvällä tuurilla myös taiteilijoiden uniikkikappaleina tai puhtaan valkoisena, jolloin niistä voi tuunata täysin oman näköisensä. Eikä Converse ole enää vain kenkämerkki, vaan se on tullut suosituksi myös laukkuna, reppuna, hupparina ja t-paitana.

Converse ei tyydy olemaan pelkkä tietyn ihmisryhmän suosima tähdenlento, vaan on valloittanut kaikkien sydämet, sillä "koko kansan konsseja" käyttävät niin miehet, naiset kuin lapsetkin. Converset yksinkertaisesti ovat varma valinta – kenelle tahansa. All Star-kenkämalli nimittäin on edelleen sitä itseään: jokaisen rakastama tähti kenkien maailmassa, ja siksi aina ylitse muiden.

Converse lyhyesti

  • Amerikkalainen Converse on luultavasti maailman tunnetuin kenkämerkki, ja sitä käytetään ympäri maailmaa.
  • Converset sopivat juhliin, urheiluun tai mihin tahansa muuhun käyttöön siltä väliltä.
  • Converseja löytyy laajoja valikoimia nettikenkäkaupoista ja usein alennuskoodia käyttämällä alehintaan, esimerkiksi Spartoolta, Zalandolta ja Nellyltä. Kerro omat kokemuksesi Converseista!

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun